Login

Register

Login

Register

Login

Register

Onze kweker
van deze maand is:

Siegfried Bunnik

Bromelia Kweker

Als het gaat om een de kleurrijke planten binnen ons assortiment denken we vaak aan de producten van

De Bromelia Specialist.

Siegfried Bunnik is opgegroeid tussen de bromelia’s samen met zijn broer en zus. Kweken zit in Siegfried zijn bloed, doorgegeven door zijn vader, voormalig eigenaar van het bedrijf, Jan Bunnik. Met trots leidt Siegfried ons rond in één van de kwekerijen van de organisatie. Het is te zien dat Siegfried een gedreven en enthousiaste kweker is.

Als snel gaan onze winterjassen uit want de bromelia groeit oorspronkelijk in de tropen. Daarom hebben deze kassen ook een heerlijk warm klimaat.  Een tropische regenbui wordt met nevel nagebootst, kleine druppeltjes vallen uit de lucht. Een heerlijke verkoeling, ook voor ons. Volgens mij hebben die planten het hier heerlijk.

We leren dat een jong bromelia plantje in ongeveer dertien maanden opgroeit tot een volwassen plant. Hierna krijgt deze plant na een bloeibehandeling een mooie grote gekleurde bloem. Dat is het moment waarop wij hem herkennen als bromelia. De kassen staan gevuld met prachtig gekleurde velden variërend van geel, oranje, roze en rood.

Opeens maakt mijn hart een sprongetje want er staat een enorm veld gevuld met ananassen tussen al die kleurrijke planten. De ananas is echt mijn grote favoriet binnen de bromelia familie. Het is ongelooflijk, zoveel ananassen heb ik nog nooit bij elkaar gezien! Het is een prachtig groen veld. Siegfried legt uit dat de ananas meer kleur gaat krijgen naarmate de plant ouder wordt endan krijgt ook de vrucht een heerlijke geur!

Wat moet het heerlijk zijn om tussen al dit moois te werken. Siegfried lacht en geeft aan dat hij het mooiste vak van de wereld heeft!

Opeens maakt mijn hart een
sprongetje want er staat een enorm
veld gevuld met ananassen tussen al
die kleurrijke planten.