Login

Register

Login

Register

Login

Register

Woonplant van de maand | Oktober

Het verhaal van Zuiver groen
Zuiver groen draait om planten met luchtzuiverende kwaliteiten, die het leefklimaat sterk verbeteren. Onderzoek van NASA heeft dat bewezen: sommige planten nemen schadelijke stoffen op en voeren die af met hun wortels. Daarnaast geven ze zuurstof af en helpen ze de luchtvochtigheid in huis op peil te houden. Woonplanten van de maand oktober zijn de toppers in de categorie Natuurlijke Luchtzuiveraars: Spathiphyllum, Gerbera, Nephrolepis en klimop.

Herkomst
Klimop (Hedera) is familie van de Araliaceae en groeit op rotsen en bomen in Azië, Europa en Noord- Afrika. De plant is in staat om 25-30 meter hoog te klimmen en doet het vooral goed in koele streken. De Latijnse naam ‘hedera’ betekent zoiets als ‘vastgrijpen’ en verwijst naar de wortels waarmee de plant zich vasthecht. Klimop staat symbool voor eeuwig leven, omdat de plant altijd groen blijft.

Gerbera bloeit in Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. De bloeiende plant is inmiddels verkrijgbaar in 600 verschillende kleuren, vormen en maten. Gerbera is bekend als snijbloem, maar het is de plant die het beste schadelijke omgevingsstoffen kan absorberen.

Nephrolepis behoort tot de varenfamilie, prachtige bladplanten met zeer verschillende verschijningsvormen die al sinds het Devoon (400-350 miljoen jaar geleden) op aarde groeien. Nephrolepis komt voor in tropische regenwouden wereldwijd. De bossige plant met geveerde bladeren is een van de meest luchtzuiverende planten voor in huis.

Spathiphyllum is afkomstig uit de tropische regenwouden van Colombia en Venezuela en het soort plant waar iedereen meteen verliefd op wordt: zacht groen blad, witte schutbladeren rond een bloeiende aar en een interactief type. Als Spathiphyllum te droog is, laat hij zijn blaadjes hangen om na een gietbeurt binnen een paar uur weer op te veren.

10-2017-04._clean_greens 10-2017-05._clean_greens 10-2017-10a._clean_greens

Bron: Bloemenbureau

foto’s en tekst van: https://www.mooiwatplantendoen.nl/

Zuiver groen draait om planten die het leefklimaat sterk verbeteren!