Login

Register

Login

Register

Login

Register

Woonplant van de maand | Maart

Pure groeikracht, zo’n bolletje met een spriet die per dag verder uitbot tot prachtige plant. Vier de lente met voorjaarsbrengers in de vorm van goede bekenden én een spannende nieuwkomer!

Niets dat het gevoel van grauwe, koude dagen zo snel verjaagd als voorjaarsbrengers. Denk hierbij aan gele en witte narcissen, blauwe en witte druifjes, hyacinten in alle denkbare kleuren, tulpen en… geruite kievitseitjes (Fritillaria). Die laatste zijn relatief nieuw als bol-op-pot, maar absolute blikvangers die prachtig combineren met de andere collega’s die niets dan lente in hun bol hebben.

5 voorjaarsbrengers  
Tulpen-op-pot zijn verkrijgbaar van speciale botanische soorten die kort en klein blijven tot kleurige klassiekers, desgewenst met franje.
Hyacint is er in klassieke kleuren als roze, wit en blauw, maar ook in nieuwe tinten als purper, zalm en zachtgeel: leuk om alvast in paasstemming te komen (Pasen valt op 1 april, geen grap).
Narcis-op-pot zijn er in geurende trosnarcissen en klassieke trompetten, van wit tot zachtoranje, met mooi groen blad dat de plant nóg decoratiever maakt.
Blauwe druif dankt zijn naam aan de druifvormige bloemetjes, die tegenwoordig ook in wit, lila, paars en roze voorkomen.
Kievitseitje heeft bloemen die als een kievitseitje aan de stengels hangen. Op een afstandje zijn ze paars, van dichtbij ziet je dat de bloemblaadjes paars-crème gespikkeld of zelfs geblokt zijn.

Spelen met kleuren 
Met voorjaarsbrengers kun je uitpakken: ze worden breed aangeboden en combineren onderling prachtig. Hou je van een energieke sfeer, dan gaat er niets boven blauwe hyacinten, rode tulpen en gele narcissen. Is je smaak meer sober Nordic, dan gaan witte druifjes heel goed samen met de botanische look van kievitseitjes. En is je interieur warm en romantisch, dan kun je je uitleven met alle pastelvarianten van de voorjaarsbrengers.

Bollenstreken! 

Rijke geschiedenis 
In het wild groeien voorjaarsbrengers in een groot deel van West-Eurazië, het zijn bloeiende planten die al eeuwen deel uitmaken van het landschap. Tulpen komen oorspronkelijk uit Turkije, hyacinten zijn afkomstig uit de streek ten oosten van de Middellandse Zee (Libanon, Syrië, Iran, Irak). Narcis verspreidde zich vanuit Zuidwest-Europa over het hele continent, kievitsbloem is inheems in Europa en West-Azië.

Zo blijft het lekker lang lente 

Founded by: Mooiwatplantendoen.nl
Mooiwatplantendoen.nl is een initiatief van Bloemenbureau Holland en laat consumenten ervaren dat je je lekkerder voelt met planten om je heen.

 

3.voorjaarsbollen_7_mid

Bron: Bloemenbureau

foto’s en tekst van: https://www.mooiwatplantendoen.nl/

Pure groeikracht, zo'n bolletje met een spriet die per dag verder uitbot tot prachtige plant. Vier de lente met voorjaarsbrengers!