Login

Register

Login

Register

Login

Register

Woonplant van de maand | Juni

– Mannenplanten –

Het verhaal van mannenplanten

Stoer, makkelijk in de omgang, een must-have voor elke ‘man cave’. Mannenplanten maken een mannenhuis niet alleen aantrekkelijker, maar stralen ook meteen uit dat de heer in kwestie zorgzaam genoeg is om iets groens in leven te houden. De selectie voor deze eredivisie bestaat uit Codiaeum, Philodendron, vrouwentong, Schefflera en Scindapsus, stuk voor stuk stevige persoonlijkheden die tegen een stootje kunnen.

Herkomst

Codiaeum is afgeleid van het Griekse kroton, wat ‘teek’ betekent en verwijst naar de zaden, die op deze beestjes lijken. Deze blikvanger groeit in Indonesië, maar is ook in veel andere warme vakantielanden te vinden.

Philodendron groeit in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika en komt voor als struik, kleine boom en klimplanten met luchtwortels. De naam komt uit het Grieks en betekent ‘bomenknuffelaar’. Dat verwijst naar zijn voorkeur om tegen woudreuzen omhoog te groeien.

Vrouwentong (Sansevieria) is een van de gemakkelijkste woonplanten ooit. De plant groeit in de droge gebieden van zuidelijk Afrika en Azië waar hij in hete woestijnen moet zien te overleven. Dat doet vrouwentong met stevige wortelstokken, waaruit dikke opgaande zwaardvormige bladeren groeien met succulente eigenschappen.

Schefflera gedijt in de loofbossen van Nieuw-Zeeland, Taiwan en Australië. Daar kunnen de planten wel 20-30 meter hoog worden. Het is een van de meest luchtzuiverende planten en een indrukwekkende groene verschijning met opvallende bladeren die lijken op een hand met een paar vingers teveel.

Scindapsus is een hang- of klimplant die behoort tot de familie van de aronskelkachtigen, de Araceae en is herkenbaar aan de aarvormige bloem / kolfje met een schutblad. De woonplant staat bekend als geluksbrenger. In de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië en Indonesië dient Scindapsus ook als rijke voedselbron voor onder andere hagedissen en andere reptielen.

 

06-2017-10 collage-2017-05-30

Bron: Bloemenbureau

foto’s en tekst van: https://www.mooiwatplantendoen.nl/

Stoer, makkelijk in de omgang, een must-have voor elke 'man cave'.