Login

Register

Login

Register

Login

Register

Woonplant van de maand | Januari

Dracaena Woonplant van de maand januari

Dracaena is hoge, volle kamerplant- of boom met een of meerdere stammen. Hieruit groeien schitterende bladeren in groen, geel en goud, met soms wat roze of rood. Er is veel blad-keuze: klein, fijn en puntig of juist groot en zacht. Ook de keuze in stammen is veelzijdig: dik, dun, lang, vertakt én gevlochten. De Dracaena is makkelijk in het onderhoud. De plant slaat vocht op in de stam en kan er tegen als er een keer wordt vergeten om water te geven. Daarnaast helpt de plant het binnenklimaat schoon te houden. Volgens de NASA Clean Air studie is Dracaena een van de planten die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren.

Herkomst 
In het wild groeit Dracaena vooral in Afrika en op nabijgelegen eilanden als Madeira, de Canarische Eilanden en de Kaapverdische Eilanden. Er zijn variëteiten die echt op een boom-met-stam lijken, maar ook robuuste struikvormen die in warme landen gebruikt worden voor hagen en afscheidingen. Ze kunnen heel oud worden en sommige soorten krijgen in het wild een heel aparte vorm, die rechtstreeks uit de oertijd lijkt te komen.

Keuze 
Dracaena biedt rijke keuze in circa 80 soorten en cultivars, in verschillende verschijningsvormen. Zo zijn er planten met één enkele stam, kopstek, toef (meerdere planten van een soort in één pot), Ti-plant (plant met twee koppen), vertakte of gevlochten stam, plant met onderbeplanting, stump, et cetera. Daarnaast onderscheidt Dracaena zich in bladvormen van smal tot breed en kleuren van geel tot donkerrood.

FotoJet (1)

 

Bron: Bloemenbureau

foto’s en tekst van: https://www.mooiwatplantendoen.nl/

Volgens de NASA Clean Air studie is Dracaena een van de planten die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren.