Login

Register

Pilea peperomioides

De Pilea, ook wel bekend als de pannenkoekplant, is één van de populairste planten van dit moment.

Frisse lucht uit de seventies

De Pilea peperomioides, ook wel bekend als de ‘pannenkoekplant’ heeft een ware come-back gemaakt en is al op aardig wat dressoirs beland. Deze plant is bekend geworden om en nabij de jaren 70. Het bijzondere aan deze plant is dat deze familie is van een plant waarmee wij allemaal wel eens in contact mee zijn geweest: de brandnetel! Maar, de pilea heeft een véél liever karkater dan deze stekel.

De Pilea peperomioides is gemakkelijk te verzorgen. En, hij zorgt ook heel goed voor jou! De Pilea peperomioides zuivert namelijk lucht. Helaas is de Pilea niet de meest productieve luchtzuiveraar, maar hee, dat is dus eigenlijk een reden om je hele huis vol te zetten met deze vrolijkerd! De pilea is een plantje wat zo makkelijk te stekken is dat deze plant vanzelf enthousiast je huis overneemt.

Waar komt de Pilea vandaan?

Pilea peperomioides komt van nature alleen maar in China voor. Van hier bracht in het begin van de 20e eeuw de Schotse botanicus George Forrest de plant mee naar Europa. Het plantje groeide op het CanShanggebergte in de provincie Yunnan. Vandaar dus ook de bijnaam Chinese geldplant of Chinese Missionary Plant.

Wat zijn de uiterlijke kenmerken?

De pannenkoekplant herken je aan de platte ronde bladeren. Glanzende, leerachtige, dikke, donkergroene pannenkoeken balanceren op lange, dunne, stengels. Als de plant ouder wordt, gaan de stengels kronkelen.

 

collage

Lots of love,
Pilea peperomioides