Login

Register

It’s time for cocktails!

Feestje? De toon is meteen gezet! Nog 2 nachtjes slapen en dan is het zo ver.  Ben jij al druk bezig met de voorbereidingen? Deze drankjes kunnen dan absoluut niet ontbreken.

Braambessen tijm

Ingrediënten voor 4 glazen

150 gram braambessen (met 8 bessen voor de presentatie)

240 ml water

200 gram suiker

1 fles champagne

120 ml gin

4 lange takjes tijm

240 ml crushed ijs

een beetje gele kleurstof

Breng de braambessen samen met het water en de suiker aan de kook in een pannetje. Zet het vuur daarna lager en laat zo’n 10 minuten sudderen tot de bramen zacht zijn en de siroop er felroze tot rood uitziet. Haal het van het vuur, giet de braambessen af en laat het afkoelen. Deze stap kan je ook op voorhand doen. De siroop blijft tot een week goed in de koelkast.

Tijd om de glazen voor te bereiden. Neem wat fijne suiker en giet er enkele druppels kleurstof bij zodat de suiker een mooie geelgouden kleur krijgt. Je kan de rand van het glas deppen in wat water, maar nog beter is om het voorzichtig met een beetje boter in te smeren. Zo blijft de suiker beter plakken en je proeft er nauwelijks iets van.

Giet daarna 30 ml gin in elk glas, doe twee braambessen erbij en giet tot slot zo’n 60 ml van de zelfgemaakte bessensiroop erbij. Vul de rest van het glas op met champagne en werk af met een takje tijm.

Bron: theeffortlesschic.com

13

Honing en salie

Ingrediënten voor 4 glazen

Voor de cocktail:
90 ml gin
15 tot 30 ml honingsiroop, afhankelijk van hoe zoet je de cocktail wilt
15 ml vers limoensap
150 ml bruisend water
ijsblokjes
verse blaadjes salie voor de afwerking

Voor de honingsiroop:
170 ml honing
120 ml water
5 tot 6 blaadjes salie

Voor het randje van het glas:
honing
zeezout
gekruimeld spek

Beginnen doen we met de siroop. Giet de honing, het water en de blaadjes salie in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager, maar blijf roeren tot de honing is opgelost. Haal het daarna van het vuur, haal de blaadjes salie eruit en laat afkoelen. De siroop kun je op voorhand maken en bewaren in de koelkast.

Voor het gedecoreerd randje meng je het spek en het zout op een bord goed onder elkaar. Neem het glas en bedek ongeveer een vierde van de rand met honing. Dep daarna het randje in de mix van zout en spek.

Vul vervolgens het glas met een paar blaadjes salie en ijsblokjes. Voeg dan de gin toe, dan zo’n 15 ml siroop en het limoensap. Roer het goed onder elkaar en voeg tot slot het bruiswater toe. Naargelang smaak kun je nog meer siroop toevoegen om het zoeter te maken. Werk uiteindelijk af met een extra blaadje salie.

Bron: howsweetitis.com en threadsence.com

22

Ananas en kokosnoot

Ingrediënten voor 4 glazen

180 ml ananassap
180 ml kokosnootsap
Champagne of Prosecco
Siroop
Kokosnootschilfers

Maak eerst de siroop. Dat doe je door evenveel suiker als water aan de kook te brengen. Roer tot de suiker helemaal is opgelost en laat het dan afkoelen. Eens die afgekoeld is, dep je de randen van de glazen er in, dep ze daarna in de kokosnootschilfers zodat alles mooi blijft zitten.

Giet in elk glas 45 ml ananassap en 45 ml kokosnootsap. Vul het glas op met champagne of Prosecco en serveer meteen.

Bron: pineappleandcoconut.com

62

Earl Grey thee

Ingrediënten

Voor het concentraat:
480 ml water
8 zakjes Earl Grey thee
2 eetlepels honing

Voor de cocktails:
30 ml Earl Grey thee concentraat
30 ml gin
60 ml champagne
ijsblokjes
limoenschijfjes
suiker voor de rand

Start met het maken van het concentraat. Breng het water aan de kook en laat er de theezakjes zo’n 5 à 10 minuten in weken. Laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur en roer er de honing onder. Zet het daarna in de koelkast.

Bereid de glazen voor door eerst een suikerrandje te maken. Meng het concentraat samen met de gin en een paar ijsblokjes en giet het daarna in het glas. Vul het verder op met champagne en werk af met de limoenschijfjes.

Bron: withfoodandlove.com

52-682x1024

 

Cocktails
& Laughter