Login

Register

15 Luchtzuiverende Planten

– Aloë Vera

Een Aloë Vera is een plant die makkelijk te onderhouden is. Deze plant is GEK op zonlicht! De Aloë Vera heeft een luchtzuiverende functie en staat in de top 15 best-zuiverende planten. De Aloë Vera helpt de lucht te zuiveren van chemicaliën uit schoonmaakproducten en is tevens een mooie indicator want als er bruine plekjes op de plant verschijnen, dan weet je dat de lucht sterk verontreinigd is. Naast dat dit leuke plantje luchtzuiverend is, is de gel in de plant ook erg goed. Deze gel werkt helend bij brand- en snijwonden en is goed voor de huid.

ff

Bron foto: Ikea

– Graslelie

Mensen die (per ongeluk) planten vergeten te verzorgen moeten absoluut een graslelie in huis nemen, Dit plantje heeft weinig aandacht nodig. Ook de graslelie verdient een plekje tussen de luchtzuiverende planten. Deze plant zuivert de lucht van benzeen, formaldehyde en xyleen, een uitstekende plant dus voor het zuiveren van de lucht!

sss

Bron foto: Bakker

– Gerbera

De gerbera kun je overal neerzetten. Deze plant heeft het werkelijk overal naar zijn zin. Er is maar één ding waar je echt rekening mee moet houden: voldoende licht. Deze vaak kleurrijke bloemenplant neemt trichloorethyleen en benzeen op.

ss

Bron foto: Pinterest

– Sansevieria

Een sterke plant: de Sansevieria. Deze plant kan goed tegen een droge warmte. Daarom doet deze plant het ook prima in de buurt van een warmtebron. Deze plant filtert formaldehyde uit de lucht. Dit is een stof die in schoonmaakmiddelen, toiletpapier, weefsels en producten voor verzorging zitten. Ook filtert de plant benzeen, formaldehydetrichloorethyleen en xyleen uit de lucht, Het mooie van deze plant is dat in tegenstelling tot andere planten deze ’s nachts koolstofdioxide omzet in zuurstof in plaats van overdag.

s

Bron foto: Pinterest

– Scindapsus aures

De Scindapsus Aures heeft dezelfde eigenschap als de sansevieria. De Scindapsus Aures is goed in het reduceren van formaldehyde in een ruimte.

gsss

Bron foto: Taobaofrench

– Chrysant

Chrysanten zijn een feest voor in je huis. Ze zijn niet alleen leuk om te zien, ze filteren ook benzeen uit de lucht. Deze plant is een uitstekende luchtontgiftiger en luchtbevochtiger.

sf

Bron foto: Typesofflower

– Drakenbloedboom

Heb je een ruimte waar weinig licht is? Zet daar de drakenbloedboom neer. Ook deze plant is een zeer effectieve luchtfilter. Hij is stevig en duurzaam. Ook kan deze plant prima tegen een stootje.

naamloos-1

Bron foto: Pinterest

– Ficus

De Ficus heeft veel aandacht en zorg nodig, maar als tegenprestatie filtert hij wel de formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen uit de lucht voor je.

ccc

Bron foto: Ikea

– Azalea

De azalea is een prachtige plant die de formaldehyde uit de lucht filtert. Formaldehyde of methanal is een gas met een zeer sterke, onaangename geur.

fss

Bron foto: Max

– Klimop

Een studie van de NASA bekroonde de klimop als de krachtigste luchtzuiverend plant. De plant zou ook een gunstig effect op allergieën en astma hebben.

04-hedera-9

Bron foto: GRDN Urban

– Dracaena deremensis

Ook de dracaena deremensis staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Tijdens de groei van de plant zuivert deze de lucht van benzeen, formaldehyde, trichlooretheen en xyleen.

eg

Bron foto: Pinterest

– Aglaonema

De Aglaonema kan goed in de woonkamer staan. Deze filtert namelijk veel chemicaliën

gd

Bron: Peppypots

– Palmboom

De palmboom, ook wel de chamaedorea genoemd, is een geliefde plant. En dat is niet voor niks, want hij zorgt voor een gezondere lucht in huis. Deze palmboom filtert niet alleen de lucht van benzeen, formaldehyde, en trichloorethyleen kan zuiveren, maar is ook een zeer effectief luchtbevochtiger.

vs

Bron foto: Tuinland

– Philodendron

Voor een huishouden met jonge kinderen of huisdieren is de Philodendron niet geschikt omdat  deze plant giftig is. Hij filtert de lucht met name van formaldehyde en is erg sterk.

fs

Bron foto: Pinterest

– Lepelplant

De lepelplant wordt ook wel de krachtpatser onder de luchtzuiverende planten genoemd, omdat hij alle chemische stoffen uit de lucht filtert. Haalt voornamelijk benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen en xyleen uit de lucht, maar ook tolueen en ammonia en is daarmee een van de weinige planten die al deze stoffen filteren.

06-spathiphyllum-8

Bron foto: Bloemenbureau Holland

 

 

How we live is what
makes us real.